Ο “δάσκαλος” του αστυνομικού ρεπορτάζ στο ΚΕ.Μ.Ε την Παρασκευή 4/11


Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στις 11.30 το πρωί ο “δάσκαλος” του αστυνομικού ρεπορτάζ, κ. Πάνος Σόμπολος, θα βρίσκεται στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) στο πλαίσιο του σεμιναρίου μας με τίτλο “Το Έγκλημα στο Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ της Νέας Ψηφιακής Εποχής”.

Ο κ. Σόμπολος θα “μυήσει” τα παιδιά -τη νέα γενιά δημοσιογράφων- στον συναρπαστικό αλλά ταυτόχρονα απαιτητικό κόσμο του αστυνομικού ρεπορτάζ, απαντώντας στις δικές τους ερωτήσεις και καταθέτοντας την προσωπική του πολύχρονη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επαγγελματική εμπειρία από το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ.

Πιστεύοντας ότι η θεωρία πρέπει να συνδυάζεται με την πράξη και η γνώση που αποκομίζουν οι φοιτητές της δημοσιογραφίας στο πλαίσιο των σπουδών ή της επιμόρφωσής τους να αξιοποιείται και στο ρεπορτάζ τους, κρίναμε σκόπιμο ξεκινώντας το σεμινάριο μας να ωθήσουμε τους εκπαιδευόμενους στο να εφαρμόζουν στα δικά τους ρεπορτάζ, που συντάσσουν εν είδει ασκήσεων και παρουσιάζουν στο τέλος κάθε συνάντησής μας, όλα όσα μαθαίνουμε στο σεμινάριο. Θεμελιώδης στόχος μας στο τέλος όλων των συναντήσεων μας να συντάξουν ένα “δυνατό” αστυνομικό ρεπορτάζ που να μπορεί να δημοσιευτεί κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Παράλληλα, θελήσαμε να τους φέρουμε σε επαφή με ένα δημοσιογράφο που μπορεί να τους δώσει ορισμένες πολύτιμες κατευθυντήριες γραμμές για το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ.

Είναι, συνεπώς, πολύ μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε κοντά μας το πιο κατάλληλο πρόσωπο για να μας μιλήσει για την πορεία του μέχρι την κορυφή. Τα παιδιά μας έχουν ενθουσιαστεί, ετοιμάζουν τις ερωτήσεις τους και ανυπομονούν για τη συνάντηση με τον κ. Σόμπολο, τον οποίο είναι βέβαιο ότι θα υποδεχτούμε με πολλή αγάπη στο χώρο μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά τον κ. Πάνο Σόμπολο -έναν άνθρωπο που διακρίνεται για την ευγένεια και το ήθος του-. Χαίρομαι που θα αποτελέσει, με τον δικό του τρόπο, μέρος αυτής της προσπάθειας που κάνουμε στο ΚΕ.Μ.Ε. και που θα μεταφέρει στα παιδιά την πείρα του μαχόμενου δημοσιογράφου που βρισκόταν πάντοτε στον τόπο του εγκλήματος για να μεταφέρει την είδηση.

Θα κρατήσω στην καρδιά μου τη συμβουλή του “Αγγελική, να δίνεις πάντα ωραία μηνύματα στα παιδιά” και γι’ αυτό θα αγωνίζομαι μέσα από τη διδασκαλία μου.

Ασφαλώς θα ενημερώσουμε και εσάς -τους φίλους του ιστολογίου- για τη συνάντησή μας με τον κ. Σόμπολο όπως και για την ολοκλήρωση του πρώτου μας θεματικού κύκλου με τίτλο “Το Έγκλημα στο Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ της Νέας Ψηφιακής Εποχής” και τα επόμενα βήματά μας. Περιμένω τα σχόλια και τα μηνύματά σας στο mail μου: kardaraa@gmail.com

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.