Παιδιά φυλακισμένων γονέων: το πριν και το μετά…


Με τα παιδιά των γονιών που βρίσκονται έγκλειστοι σε κάποιο κατάστημα κράτησης εκτίοντας την ποινή τους, ασχολούμαστε στο postmodern στο άρθρο που φέρει τον τίτλο Παιδιά φυλακισμένων γονέων: το πριν και το μετά… και μπορείτε να διαβάσετε εδώ http://www.postmodern.gr/pedia-fylakismenon-goneon-to-prin-ke-to-meta/.

Μια πολύ σκληρή πραγματικότητα που οφείλει να αντιμετωπίσει ένα παιδί. To καίριο ερώτημα είναι “πώς μπορεί να διαχειριστεί αυτήν τη κατάσταση;”.
Θεωρώ ότι ένα παιδί σε μια ευαίσθητη ηλικία δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα τόσο σκληρό βίωμα, χωρίς στήριξη από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, εάν ασφαλώς υπάρχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Σε αντίθετη περίπτωση, τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο. Ταυτόχρονα, είναι αναγκαίες τόσο η ψυχιατρική στήριξη όσο και η κοινωνική μέριμνα, γιατί το “κοινωνικό στίγμα” πολλές φορές βιώνεται με πιο επώδυνο τρόπο ακόμα και από την ίδια την ποινή που έχει επιβληθεί στο γονέα….

Ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα, με πολυσύνθετες διαστάσεις και προεκτάσεις που οφείλει να μας προβληματίσει σοβαρά. Περιμένω τα σχόλια και τα μηνύματά σας στο mail μου: kardaraa@gmail.com και postmodern.gr

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s