Υπόθεση Αγραφιώτου: αναπάντητα ερωτήματα και serial killers


Σχετικά με την υπόθεση Αγραφιώτου: Πάρα πολλά άρθρα διαβάζω από χθες με τίτλο Ο serial killer του Αμαρουσίου (που παραμένει ασύλληπτος και οι αρχές φοβούνται νέο χτύπημα-υπόθεση Αγραφιώτου). Διαβάζοντας τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, κάτι δεν μου “κολλάει”, επιστημονικά. Καταλαβαίνω ότι ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης δεν έχει “ξαναχτυπήσει”, αφού σε ρεπορτάζ αναφέρεται ότι δεν θεωρούν πως έχει εμπλοκή σε άλλες επιθέσεις. Εκτός, αν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ δεν είναι σωστά και η και η αστυνομία εικάζει ότι εμπλέκεται και σε άλλες δολοφονίες. Άρα, ένα πρώτο συμπέρασμα: δεν είναι “serial killer” τη στιγμή που μιλάμε, εάν η αστυνομία θεωρεί ότι η δολοφονία Αγραφιώτου είναι η πρώτη του δολοφονία. Ο serial killer έχει δολοφονήσει 3 πρόσωπα και άνω σε διαφορετική περίσταση.

Μήπως τα ρεπορτάζ μεταφέρουν λανθασμένα πληροφορίες και έπρεπε να ξεκαθαρίσουν ότι οι αρχές φοβούνται ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει τα χαρακτηριστικά ενός serial killer και ότι θα “χτυπήσει” ξανά;; Ενδεχομένως αυτό εννοούν. Προσωπικά, δεν έχω καταλάβει και θα ήθελα να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια, ώστε να γνωρίζουμε τι ισχύει στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ασφαλώς, εφόσον παραμένει ασύλληπτος και οι αρχές εκφράζουν φόβους, είναι πολύ πιθανό να σχεδιάζει νέο χτύπημα, με τον ίδιο μάλιστα τρόπο, σε απομονωμένο και σκοτεινό μέρος (modus operandi).

Επίσης, εάν οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ήταν, όντως, τυχαίο θύμα η Αγραφιώτου (δεν γνωρίζω, δεν έχω στοιχεία στα χέρια μου), ενδεχομένως ο δράστης επιχειρήσει να επιτεθεί σε ένα πρόσωπο μεγαλύτερης ηλικίας, όπως η Αγραφιώτου, εάν στο πρόσωπο των θυμάτων” βλέπει” κάτι ο δράστης που θέλει να σκοτώσει/δηλαδή το θύμα συμβολίζει κάτι για εκείνον (υπόθεση Δαγλή που σκότωνε μόνο ιερόδουλες) ή δεν έχουμε να κάνουμε με ιδεοληψίες και έχει, για παράδειγμα, τα χαρακτηριστικά ενός “ηδονιστικού δολοφόνου” κατά την τυπολογία του Holmes. Πολύ σημαντικά ερωτήματα που ελπίζω ότι έχει διερευνήσει η αστυνομία κα έχει στο μυαλό της ένα συγκεκριμένο προφίλ, ώστε να προληφθεί ανάλογη επίθεση, στο μέτρο ασφαλώς που αυτό είναι εφικτό. Σαφώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση των αρχών. Ωστόσο, θα ήθελα τα ρεπορτάζ να είναι πιο σαφή και ξεκάθαρα και να μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη ενημέρωση, συμβάλλοντος και στο κομμάτι της πρόληψης. Όπως, καταλαβαίνετε, στον κύκλο των σεμιναρίων μας για το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ της νέας ψηφιακής εποχής, θα έχουμε πάρα πολλά ενδιαφέροντα να πούμε και να αναλύσουμε!!

Στο άρθρο μου στο postmodern αναφέρομαι στις πολύκροτες υποθέσεις των serial killers που έχουν απασχολήσει τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά και αναζητώ τον συνδετικό κρίκο όλων αυτών των υποθέσεων, ώστε να εξαγάγουμε κάποια πρώτα βασικά συμπεράσματα για τον τρόπο δράσης και το προφίλ του serial killer στην Ελλάδα.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μου εδώ http://www.postmodern.gr/ypothesi-agrafiotou-anapantita-erotimata-ke-serial-killers/

Περιμένω τα σχόλια και τα μηνύματά σας στο mail μου: kardaraa@gmail.com και στο postmodern.gr

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s