ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ


Ξεκινάμε δυναμικά στις 7 Οκτωβρίου!! Σεμινάριο με τίτλο “Το έγκλημα στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ της νέας ψηφιακής εποχής” στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Δήλωση συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (αποστολή στο: seminars@e-keme.gr, θέµα “Το έγκληµα στο αστυνοµικό και δικαστικό ρεπορτάζ της νέας ψηφιακής εποχής”).

Το ΚΕ.Μ.Ε. έχει ήδη αρχίσει μια εξαιρετική δουλειά στο χώρο της εγκληματολογίας και σίγουρα φέρνει πνοή ανανέωσης. Οι δράσεις που ετοιμάζει -διαδικτυακό περιοδικό (το οποίο περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία, γιατί πληροί standards περιοδικών εξωτερικού), ραδιοφωνική εκπομπή, συνέδρια, ημερίδες, εκδόσεις και πολλά ακόμα- που θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας φέρουν πιο κοντά στην επιστήμη της εγκληματολογίας. Από την πλευρά μου, εγκαινιάζω τον κύκλο των σεμιναρίων, με ένα πλούσιο υλικό και με πολλή όρεξη για δουλειά και δημιουργία!! Ακολούθως, οι πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο μας:

Το έγκλημα στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ της νέας ψηφιακής εποχής

Σεμινάριο με θέμα:
“Το έγκλημα στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ της νέας ψηφιακής εποχής”

Εισηγήτρια: Αγγελική Καρδαρά (Δρ. Τμήματος ΕΜΜΕ-Φιλόλογος, Διδάσκουσα Δημοσιογραφίας στο Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας (CPJ Athens/University of Wolverhampton): BA (Hons) Broadcast Journalism, MA (Contemporary Media)-Συνεργάτιδα Παν/μίου Αθηνών).
•Διάρκεια σεμιναρίου: 12 ώρες (4 συνεδρίες – 3 ώρες κάθε συνεδρία, 1 συνάντηση την εβδομάδα, το σεμινάριο θα λαμβάνει χώρα Παρασκευή 10:00 – 13:00)
•Τόπος διεξαγωγής: Αθήνα
•Χρόνος διεξαγωγής: Οκτώβριος 2016 – Νοέμβριος 2016 (ημερομηνίες συναντήσεων: 7/10, 14/10, 21/10 & 04/11)

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να είναι σε θέση να κατανοήσουν: την εγκληματολογική ορολογία που πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να συντάξουν ένα τεκμηριωμένο ρεπορτάζ, τις εγκληματολογικές τυπολογίες και τα χαρακτηριστικά πολύκροτων υποθέσεων που έχουν απασχολήσει ή/και εξακολουθούν να απασχολούν την κοινή γνώμη, τα μίντια, τους ειδικούς, καθώς επίσης τις σοβαρές αλλαγές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εγκλήματος και τον τρόπο με τον οποίο ο σύγχρονος δημοσιογράφος της ψηφιακής εποχής θα προχωρήσει σε έρευνα υψηλού επιπέδου αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά της νέας εποχής δημοσιογραφίας για να κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός ευρύτερου κοινού.

Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή!
Πληροφορίες: κα Αντωνία Καστρινάκη, τηλ. επικοινωνίας 693 794 7179

Οι φοιτητές δημοσιογραφίας, δημοσιογράφοι και όλοι όσοι ασφαλώς ενδιαφέρεστε για το αντικείμενο μπορείτε ελεύθερα να κάνετε κοινοποιήσεις. Καλή μας αρχή!!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s