Crime in workplace


Με αφορμή την περιπέτειά μας στη θάλασσα πριν μερικές μέρες, γράφω το σημερινό μου κείμενο, αν και μου είναι δύσκολο να φέρω ξανά στο νου τις εικόνες, τις οποίες η μνήμη θέλει να απωθήσει. Ένα όμορφο πρωινό στην παραλία δεν εξελίχθηκε όπως το φανταζόμασταν, γιατί “το κακό χρειάζεται λίγα δευτερόλεπτα για να συμβεί, ενώ το καλό χρόνια για να χτιστεί”, όπως συνηθίζει να λέει η μητέρα μου.

Καθόμουν στην παραλία όταν είδα ένα κανό να πέφτει με ορμή πάνω στο κοριτσάκι μου, το οποίο έκανε μπάνιο μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό της. Δεν θα αναφερθώ στις σκέψεις και τα συναισθήματα εκείνης της στιγμής, γιατί μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το ατύχημα οδήγησε στον ελαφρύ μόνο τραυματισμό στο χέρι της, ευτυχώς. Ενδεχομένως, βοήθησε και το γεγονός ότι αμέσως έβαλε τα χέρια για να καλύψει το κεφάλι της, γιατί θυμήθηκε όπως μας είπε τη συμβουλή του μπαμπά της. Σημαντικό στοιχείο επίσης: οι πολύτιμες συμβουλές που δίνουμε στα παιδιά μας δύναται να αποδειχθούν σωτήριες την κρίσιμη στιγμή.

Το ερώτημα είναι γιατί συνέβη το ατύχημα; Ένα ατύχημα που, όπως παραδέχτηκε ο υπαίτιος -ο ναυαγοσώστης της παραλίας, γεγονός που ομολογώ μου προξενησε μεγάλη εντύπωση- θα μπορούσε να ήταν πολύ σοβαρό. Πιστεύω ότι τρία λάθη οδήγησαν σε αυτό. Η απερισκεψία του νεαρού ναυαγοσώστη που έκανε “περιπολία” με το κανό κοντά στους λουόμενους ενώ ταυτόχρονα η θάλασσα είχε πολύ κύμα κι ο ίδιος, όπως παραδέχτηκε, δεν είχε καλό έλεγχο του κανό. Τρομαγμένος κι εκείνος με την πρόκληση του ατυχήματος, έσπευσε να βοηθήσει. Αν και είχε κάνει, όπως πληροφορήθηκα, μια ακόμα παρατυπία που είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί την παρατήρηση της ακτοφυλακής λίγη ώρα αργότερα, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πιο προσεκτικός κι υπεύθυνος από εδώ και στο εξής, όπως άλλωστε υποσχέθηκε. Το πάθημα, ελπίζω, να έγινε μάθημα!

Ένα μείζον ζήτημα, λοιπόν, που θα θίξω σήμερα αφορά την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους. Μια τέτοια παραβίαση αποτελεί και η πρόσληψη ανεκπαίδευτων εργαζομένων σε καίρια θέση. Να αναφέρω στο σημείο αυτό ότι ο Καθηγητής Έγκληματολογίας, κ. Χρήστος Τσουραμάνης, με προέτρεψε να γράψω για το θέμα, ώστε να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό.

Είναι συνεπώς ένα σημαντικό μήνυμα που αξίζει να περάσουμε με το σημερινό άρθρο, ότι η επιθυμία των εργοδοτών για πρόσληψη φτηνού εργατικού δυναμικού, ιδίως τους θερινούς μήνες, όπου γίνονται εποχικές προσλήψεις σε υψηλής ωστόσο ευθύνης θέσεις -π.χ.ναυαγοσώστες, παιδαγωγοί σε κατασκηνώσεις, ψυχαγωγοί και γυμναστές σε ξενοδοχεία- δεν πρέπει να οδηγεί σε προσλήψεις ατόμων που δεν έχουν εκπαίδευση, εμπειρία και τα αναγκαία πιστοποιητικά για την ανάληψη μιας θέσης.

Ένα ατύχημα στο χώρο εργασίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση κι ο εργοδότης οφείλει να γνωρίζει τις ευθύνες και τις συνέπειες. Άλλωστε, όταν περιμένουν τόσοι νέοι άνθρωποι με πτυχία, ικανότητες και αγάπη για το αντικείμενό τους μια θέση εργασίας έστω και για τους θερινούς μήνες για να καλύψουν τα έξοδα των διακοπών τους, είναι απαράδεκτο να επιλέγονται ανεύθυνα άτομα χωρίς γνώση ή αγάπη για ό,τι κάνουν. Όταν η δουλειά, έστω και εποχική, αντιμετωπίζεται σαν αγγαρεία είναι πιο πιθανό να συμβούν ατυχήματα εξαιτίας αμέλειας κι ανευθυνότητας.

Ασφαλώς, τα λάθη ακόμα και στο χώρο εργασίας είναι αναπόφευκτα κάποιες φορές, εφόσον όλοι οι επαγγελματίες είμαστε άνθρωποι κι ενδέχεται να κάνουμε λάθη. Όταν όμως αυτά οφείλονται σε έλλειψη στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας ή/και σε έλλειψη εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού, τότε τα πράγματα δυσχεραίνουν και η ποινική ευθύνη είναι μεγάλη. Δεν θα μιλήσω για την ηθική ευθύνη, γιατί ίσως είναι “ψιλά γράμματα” για ορισμένους που αποβλέπουν μόνο στο πρόσκαιρο όφελος και κέρδος.

Ο εργαζόμενος, ιδίως όταν κατέχει καίρια θέση που σχετίζεται με την ασφάλεια παιδιών, οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να γνωρίζει πώς να αντιδράσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό όμως θα γίνει μόνο εάν και ο ίδιος έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση κι επιμόρφωση.

Επίσης, είναι σημαντικό όλοι μας να είμαστε όσο πιο προσεκτικοί γίνεται και να μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, ούτε να θεωρούμε κάποια πράγματα που για εμάς είναι αυτονόητα ότι είναι δεδομένα για τους υπόλοιπους. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα: ας είμαστε διπλά προσεκτικοί, όταν αφήνουμε να φυλάξει το παιδί μας ένα άτομο που δεν γνωρίζουμε έαν έχει την εμπειρία και την απαραίτητη εκπαίδευση, π.χ. ένας παιδαγωγός ή ψυχαγωγός σε ξενοδοχείο. Όσον αφορά τα θαλάσσια αθλήματα, τα οποία είναι συναρπαστικά αλλά κρύβουν τους κινδύνους τους, ας φροντίσουμε να λάβουμε κι εμείς τα μέτρα μας εάν δεν μεριμνήσουν οι άλλοι για εμάς και το πιο σημαντικό να κρατάμε πάντοτε απόσταση από τους λουόμενους όταν κάνουμε κάποιο θαλάσσιο σπορ. Το ίδιο ισχύει και όταν βλέπουμε κάποιον να κάνει κοντά μας ένα θαλάσσιο σπορ.

Συνοψίζοντας, θα έλεγα ότι είναι κρίμα οι πιο ωραίες κι ανέμελες καλοκαιρινές μας στιγμές να καταστρέφονται εξαιτίας της ανευθυνότητας ατόμων που δεν κατανοούν ποιος είναι ο ρόλος τους. Δυστυχώς, αυτή είναι μια πραγματικότητα που έχουμε δει να καταγράφεται πολύ έντονα στα ρεπορτάζ των θερινών μηνών σχετικά με σοβαρά ατυχήματα σε παραλίες και ξενοδοχεία. Απαιτείται, επομένως, προσοχή από όλες τις πλευρές, ώστε οι βασικοί τουλάχιστον κανόνες ασφάλειας να μην αποτελούν αντικείμενο παραβίασης, θέτοντας σε κίνδυνο παιδιά κι ολόκληρες οικογένειες. Κρίνω, τέλος, αναγκαία τη δημιουργία και παρουσίαση μέσω βίντεο στο διαδίκτυο των τρόπων προστασίας από τους συνήθεις κινδύνους, προκειμένου να ενημερωθεί με ακρίβεια το ευρύ κοινό για το τι πρέπει να προσέχει και πώς να προστατευθεί, με απώτερο στόχο να μειωθούν τα καλοκαιρινά ατυχήματα που δύναται να αποβούν ακόμα και μοιραία για την ανθρώπινη ζωή.

Περιμένω τα σχόλια και τα μηνύματά σας στο mail μου: kardaraa@gmail.com

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s