Τελετή αποφοίτησης στο Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας: Graduation Ceremony at the College of Professional Journalism


Μία πολύ ωραία και συγκινητική τελετή αποφοίτησης έλαβε χώρα, σήμερα το απόγευμα, 26/9/2015, των αποφοίτων του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Κολλεγίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, CPJ Athens, το οποίο εκπροσωπεί το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Wolverhampton.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι πτυχιούχοι του ΒA του Κολλεγίου απέσπασαν το περασμένο έτος τα τέσσερα από τα πέντα “Άριστα” που απονεμήθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton στο οικείο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Μάλιστα, ο External Examiner, μετά από αυστηρή επιθεώρηση του Κολλεγίου, έκανε στην αναφορά του πολύ θετική κρίση για το Κολλέγιο, συνιστώντας στο Πανεπιστήμιο να στείλει τους φοιτητές του για ένα εξάμηνο στην Αθηνα! Πολύ σημαντική παράμετρος που καθιστά εμφανή την πολύ αξιόλογη δουλειά που πραγματοποιείται στο Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχεται στους φοιτητές.

Ο Διευθυντής του Κολλεγίου, κ. Χάγιος, μας καλωσόρισε και τέλεσε την έναρξη της τελετής, ενώ ο κριτικός θεάτρου, Καθηγητής Κώστας Γεωργουσόπουλος απευθύνθηκε στους απόφοιτους με έναν πολύ ωραίο λόγο, στον οποίο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πολύ σημαντική δουλειά του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και του Κολλεγίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και στη συμβολή τους στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Μετά την τελετή αποφοίτησης, ακολούθησε ένα μικρό πάρτι, με μπουφέ και λήψη φωτογραφιών για τους απόφοιτους και τις οικογένειές τους, ώστε να κρατήσουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά τις ευτυχισμένες στιγμές τους. Από την δική μου πλευρά, θα ήθελα μέσα από το σημερινό μου κείμενο να συγχαρώ τα παιδιά για την μεγάλη επιτυχία τους, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς τους, και να τους ευχηθώ από καρδιάς μια πολύ δυναμική δημοσιογραφική πορεία.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι όσοι ενδιαφέρονται για bachelor ή master στη δημοσιογραφία, αξίζει να πάρουν πληροφορίες για το Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, δεδομένου ότι ανοίγει δρομους στους μελλοντικούς αλλά και επαγγελματίες δημοσιογράφους, ενώ το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton προσφέρει μια, πραγματικά, μοναδική ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να εργαστούν στην Μεγάλη Βρετανία: το 95% των αποφοίτων βρισκει δουλειά με τη βοήθειά του.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πολύτιμη ευκαιρία στον καιρό της κρίσης, όπου ειδικά οι νέοι μαστίζονται από την ανεργία. Είναι επιτακτική, θα έλεγα, ανάγκη, με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο νέος να γνωρίζει τις προοπτικές που έχει και να μπαίνει στην αγορά εργασίας με γερά εφόδια. Επομένως, το δικό μου μήνυμα προς τους νεους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον απαιτητικό, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό κόσμο των μίντια είναι: “αδράξτε τις ουσιαστικές ευκαιρίες και φτιάξτε το επαγγελματικό σας μέλλον, όπως το έχετε ονειρευτεί”!

Καλή συνέχεια σε όλους!! Περιμένω τα μηνύματά σας στο mail μου: kardaraa@gmail.com

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.