Υποτροφίες για μάστερ στη δημοσιογραφία


Σε μια χώρα, όπου η παιδεία δέχεται συνεχώς ισχυρά πλήγματα, είναι σημαντικό να δίνονται ουσιαστικές ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους που ξεκινούν να κάνουν σχέδια για το επαγγελματικό τους μέλλον και να χαράσσουν την επαγγελματική τους πορεία. Είναι, επίσης, σημαντικό να δίνονται πολύτιμες ευκαιρίες και σε όσα άτομα επιθυμούν να εμβαθύνουν στο αντικείμενο των σπουδών τους ή/και αναζητούν καινούργιες διεξόδους στον επαγγελματικό τους τομέα. Γιατί, η παιδεία μας είναι το θεμέλιο της κοινωνίας μας και η εκπαίδευση πρέπει να παρέχει προοπτικές που οδηγούν σε ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό επαγγελματικό μέλλον.

Με το σημερινό μου κείμενο, λοιπόν, έκρινα σκόπιμο να ενημερώσω όλους, όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον συναρπαστικό κόσμο των ΜΜΕ ή ασχολούνται ήδη με το χώρο της δημοσιογραφίας, ότι το Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, εκπρόσωπος του Κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου Wolverhampton στην Ελλάδα, χαρίζει στους φίλους του δύο υποτροφίες για Μάστερ Δημοσιογραφίας (MA Contemporary Media), όπως με πολύ μεγάλη χαρά ενημερώθηκα κι εγώ μέσα από την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Ειδικότερα, δύο τυχεροί θα κερδίσουν μία υποτροφία 100% και μία 50% στα δίδακτρα του Κολλεγίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας https://www.facebook.com/ergastiridimosiografias.gr και αφού διαβάσουν, προσεκτικά, τους όρους, να συμμετάσχουν στον εξαιρετικά ενδιαφέροντα διαγωνισμό που, κατά την άποψή μου, πρέπει να προβληθεί, γιατί πρόκειται για μια πολύ θετική κίνηση.

Αυτό που μπορώ να αναφέρω, από την πλευρά μου, είναι ότι το Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, με το οποίο ξεκινώ συνεργασία τον Οκτώβριο, κάνει εξαιρετική δουλειά και ταυτόχρονα προσφέρει σημαντικές προοπτικές εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αξίζει να επισημανθεί ότι όσοι αναζητούν εργασία στην Μεγάλη Βρετανία, έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, καθώς το Πανεπιστήμιο Wolverhampton προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία: το 95% των πτυχιούχων του βρίσκει δουλειά με τη βοήθειά του. Η συγκεκριμένη παράμετρος, πιστεύω, ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν από όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με το χώρο των μίντια και από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, οι οποίοι θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους για να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση εργασίας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι είναι σπουδαίο να δίνονται τέτοιες πολύτιμες ευκαιρίες από αξιόλογους εκπαιδευτικούς φορείς. Η δική μου προτροπή προς τα άτομα που διεκδικούν μια θέση εργασίας στον συναρπαστικό κόσμο των μίντια, είναι η ακόλουθη: να είναι προσηλωμένοι στο στόχο τους, να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια, αλλά να εργάζονται με συνέπεια, επιμονή και υπευθυνότητα και να αποκτούν, μέσα από την εκπαίδευση και επιμόρφωσή τους, ισχυρά εφόδια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις καινούργιες προκλήσεις του επαγγέλματός τους. Με αυτό τον τρόπο είναι βέβαιο ότι το όνειρό τους θα γίνει πραγματικότητα, γιατί ο επαγγελματικός στίβος είναι δύσκολος και απαιτητικός, αλλά οι επιλογές που κάνουμε εξαρτώνται από εμάς και είναι στο χέρι μας να διευρύνουμε τους ορίζοντες και να αναζητήσουμε λύσεις.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εκπαιδευτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s