Το “πλήρωμα του χρόνου” και η υλοποίηση των στόχων μας


Πιστεύω πολύ στο “πλήρωμα του χρόνου”, ότι δηλαδή έρχεται εκείνη η χρονική περίοδος στη ζωή μας, όπου είμαστε πραγματικά έτοιμοι να κατακτήσουμε το όνειρό μας και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, επαγγελματικούς και προσωπικούς. Είναι εκείνη η περίοδος που δεν έρχεται στη ζωή μας, ούτε ξαφνικά, ούτε τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς πραγμάτων: σκληρής δουλειάς, θυσιών, επιμονής και υπομονής.

Το “πλήρωμα του χρόνου” έρχεται όταν είμαστε πραγματικά έτοιμοι να ανοίξουμε τα φτερά μας και να πετάξουμε εκεί που ονειρευόμαστε. Όταν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα ρίσκα μας και να προχωρήσουμε, δίχως ενδοιασμούς, γνωρίζοντας ότι κάθε αρχή μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική. Ωστόσο, θέλουμε πολύ να κάνουμε την νέα αρχή που θα πάει τη ζωή μας ένα βήμα παρακάτω και είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε σκληρά και να προσπαθήσουμε ακόμα πιο σκληρά γι’ αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο και αποτελεί την άμεση προτεραιότητά μας.

Δεν είμαστε πάντα έτοιμοι, ούτε πρόθυμοι, να ανοίξουμε τα φτερά μας και να πετάξουμε. Γιατί, υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας όπου έχουμε ανάγκη τη “βολή” μας, την ησυχία και ηρεμία μας και δεν τολμάμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας ή φοβόμαστε να δουλέψουμε πιο εντατικά κάτω από άλλες συνθήκες ή ακόμα να θέσουμε τον πήχη πιο ψηλά. Υπάρχουν στιγμές που ακόμα και η ρουτίνα της καθημερινότητας, προσωπικής αλλά και επαγγελματικής, μας είναι πιο βολική και δύσκολα την αλλάζουμε, ακόμα κι αν αυτό μας πηγαίνει πίσω στα όνειρά μας ή αποτελεί τροχοπέδη στην υλοποίηση των στόχων μας.

Όλα μπορούν να αλλάξουν, ωστόσο, όταν έρθει το “πλήρωμα του χρόνου”, το οποίο είναι ασφαλώς διαφορετικό για τον κάθε έναν από εμάς και βιώνεται με τρόπο διαφορετικό. Το παράδοξο είναι ότι τότε συνειδητοποιείς πόσο σημαντικός είναι αυτός ο “χρόνος προετοιμασίας” μέχρι να φτάσεις στο στόχο σου. Κυρίως, όμως, καταλαβαίνεις πόσο πολύτιμη είναι η προσήλωση στο στόχο, η οποία κατά την δική μου άποψη πρέπει να συνδυάζεται πάντα με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή, αλλά και τόλμη και θέληση για ζωή και δημιουργία.

Αποφάσισα να γράψω το σημερινό μου κείμενο, γιατί νιώθω ότι ήρθε και το δικό μου “πλήρωμα του χρόνου” για να υλοποιήσω τους πιο υψηλούς μου στόχους. Εχθές έζησα μια από τις σημαντικότερες μέρες της επαγγελματικής μου ζωής που μου ανοίγει το δρόμο να ζήσω όσα επεδίωκα όλα αυτά τα χρόνια, με πολλή δουλειά και με πάρα πολλές θυσίες και αφορά το αντικείμενο που αγαπώ τόσο πολύ: τη διδασκαλία της δημοσιογραφίας. Σύντομα, θα σας ανακοινώσω και μέσα από τη σελίδα μου την δική μου αρχή και νέα επαγγελματική συνεργασία.

Με το σημερινό μου κείμενο, λοιπόν, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι δεν πρέπει να κάνουμε πίσω σε ό, τι ονειρευόμαστε. Πρέπει, εν τούτοις, να αναζητήσουμε μέσα στην ψυχή μας τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε και όχι τι νομίζουμε ότι θέλουμε. Να αναζητήσουμε τι μας κάνει ευτυχισμένους, τι γεμίζει την καρδιά μας, αλλά και -πολύ σημαντικό- να γνωρίσουμε τις δυνατότητες και τα όρια μας. Μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε, μέχρι που είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε και πόσο έτοιμοι είμαστε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Πιστεύω ότι εάν κάνουμε αυτή την προσωπική αναζήτηση, θα αποφύγουμε λανθασμένες επιλογές και θα ζήσουμε σε μεγάλο βαθμό όπως ορίζει η καρδιά μας.

Όσον αφορά τον αντίλογο, ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια και πρακτικές δυσκολίες, η προσπέλαση των οποίων δεν εξαρτάται από τις δικές μας δυνάμεις, θα συμφωνήσω, αλλά θα τονίσω ότι υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές εναλλακτικές και διέξοδοι…κι αυτές είναι στο δικό μας χέρι να τις ανακαλύψουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι εύκολο. Το αντίθετο, μάλιστα. Αλλά, εάν θεωρήσουμε ότι αξίζει τον κόπο, τότε θα αξίζει! Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.