“Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ”: ο νέος κύκλος μόλις ξεκίνησε….


Ο Μάιος είναι ένας πολύ δημιουργικός μήνας. Σήμερα, ξεκινάμε δυναμικά τον επόμενο κύκλο μαθημάτων στα προγράμματα συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα το οποίο έχω αναλάβει (συγγραφή και εκπαίδευση) με τίτλο «Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ» και Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Καθηγητή Εγκληματολογίας, κ. Γιάννη Πανούση, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βάζει ένα λιθαράκι στην έρευνα, εφοδιάζει τον αστυνομικό και δικαστικό συντάκτη με σημαντική γνώση, με πολύτιμη εγκληματολογική και ποινική γνώση και ταυτόχρονα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, ώστε ο δημοσιογράφος να μπορέσει να συνδυάσει τη γνώση με την πράξη.

Είμαι ενθουσιασμένη που αποτελώ μέρος αυτής της σπουδαίας προσπάθειας που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και είμαι  τυχερή που έχω «οδηγό» σε αυτή την προσπάθεια τον Καθηγητή Εγκληματολογίας και μέντορά μου, κ. Γιάννη Πανούση.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το πρόγραμμα:  http://elearn.elke.uoa.gr/show_programs.php?catID=all&prID=44

 

Κλείνοντας, αισθάνομαι την ανάγκη να υπογραμμίσω την πολύ μεγάλη αγάπη των νέων παιδιών που ασχολούνται με τα ΜΜΕ για το αντικείμενο της εγκληματολογίας, την οποία διαπιστώνω (με μεγάλη χαρά) και στο πλαίσιο του elearning, αλλά και των διαλέξεων στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα, οι φοιτητές του Τμήματος, με την καθοδήγησή μας, παρουσίασαν εργασίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να απεικονίζονται από τα ΜΜΕ τα εγκλήματα και το φαινόμενο της εγκληματικότητας, οι οποίες απέδειξαν το υψηλό επίπεδο των φοιτητών του ΕΜΜΕ.

Αναμφίβολα, το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ έχουν εξαιρετικές δυσκολίες και απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις ώστε να μπορέσει αυτού το είδος το ρεπορτάζ να προσεγγιστεί ολοκληρωμένα, τεκμηριωμένα, με ακρίβεια και σαφήνεια και σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.  Γι’ αυτό κρίνω πολύ σημαντικό να επιμορφώνονται οι νέοι δημοσιογράφοι σε αυτό το αντίκειμενο, προκειμένου να μην επαναλάβουν τα λάθη των παλαιοτέρων, αλλά να δώσουν στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ ένα επιπρόσθετο κύρος, προσφέροντας στο κοινό ουσιαστική ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, με τρόπο απλό και κατανοητό.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.