Ανάσταση και “ματωμένα” όνειρα: ένα μήνυμα


Σε όλες τις φίλες και όλους τους φίλους της σελίδας εύχομαι Καλή Ανάσταση!

Ελπίζω ότι ο κάθε ένας από εμάς θα βιώσει το δικό του, μικρό ή μεγάλο, θαύμα, μέσα στην ψυχή, και θα δώσει την ευκαιρία στον εαυτό του να αισθανθεί το μεγαλείο της αγάπης, της συγχώρεσης και της προσφοράς. Γιατί για εμένα η πίστη ισοδυναμεί με αγάπη, ανιδιοτελή και δίχως όρια. Και, αναμφίβολα, οι άγιες ημέρες του Πάσχα που εμπεριέχουν τόσο τον πόνο όσο την αναγέννηση των ψυχών και ολόκληρης της πλάσης, αποτελούν την πιο ωραία περίοδο να προβληματιστούμε και να αναζητήσουμε μέσα από τις σημαντικές και λιγότερο σημαντικές απώλειες της καθημερινότητας την ουσία και την ομορφιά. Να αναζητήσουμε την ελπίδα και τη γαλήνη. Να αναζητήσουμε το δρόμο που μας κάνει πιο ευτυχισμένους και μας οδηγεί πιο κοντά στο όνειρό μας. Να αναζητήσουμε εκείνη την αγκαλιά που έχουμε πραγματικά ανάγκη και να δώσουμε το χέρι μας σε όσους έχουν την δική μας ανάγκη.

Τις άγιες αυτές ημέρες, ας γίνουμε οι ίδιοι αγάπη και ας δεχτούμε την αγάπη των γύρω μας. Ας δείξουμε ευαισθησία για το συνάνθρωπο και ας μεριμνήσουμε κυρίως ώστε όλα τα παιδιά να είναι χαρούμενα και να μην υφίστανται καμίας μορφής βία. Για την οποία όπως πάντα θα τονίζω υπαίτιοι είμαστε εμείς οι ενήλικες με τα πρότυπα συμπεριφοράς και τα αντιφατικά μηνύματα που περνάμε στα παιδιά, καθώς και το εκπαιδευτικό μας σύστημα που εξακολουθεί να στηρίζεται στην στείρα απομνημόνευση και να μην προωθεί τη δημιουργικότητα όλων των παιδιών στις τέχνες και τον αθλητισμό που, κατά την κρίση μου, θα έπρεπε να είχαν την ίδια ακριβώς θέση, ενδεχομένως και σπουδαιότερη, από τα μαθηματικά και τα αρχαία, προκειμένου να μιλάμε για μαθητές-ολοκληρωμένες προσωπικότητες που εκφράζουν συναισθήματα, καταθέτουν σκέψεις και ιδέες, δημιουργούν και ζούνε με χαρά την κάθε μέρα του σχολείου και όχι για “ρομποτάκια” που απομνημονεύουν, βαριούνται, μισούν το σχολείο και παίζουν ξύλο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) με τους συμμαθητές τους!!

Λόγω του ότι πριν από λίγο καιρό έφυγε από τη ζωή ένας πολύ νέος άνθρωπος, θύμα του φαινομένου bullying που μας έχει προβληματίσει όλους, θέλω με το σημερινό μου κείμενο να συνδέσω το Συμβολισμό της Ανάστασης με τη νέα γενιά και τα “ματωμένα” όνειρά της. Είναι χρέος των γονιών, των εκπαιδευτικών, των δημοσιογράφων, των πολιτικών και όλων των ενεργών μελών της κοινωνίας, να διευρύνουν τους ορίζοντες των νέων και να τους αναδείξουν.

Η φετινή Ανάσταση, λοιπόν, θα ευχηθώ να αφορά πρωτίστως το ελληνικό σχολείο, το οποίο να γίνει μια τεράστια αγκαλιά για ΟΛΑ τα παιδιά και να δώσει, επιτέλους, την πολύτιμη ευκαιρία στο ΚΑΘΕ παιδί ξεχωριστά να αναδείξει την αξία του. Άλλο στον αθλητισμό, άλλο στη μουσική, άλλο στη ζωγραφική, άλλο στην ποίηση, άλλο στα αρχαία και άλλο στα μαθηματικά. Το δικό μου μήνυμα είναι: ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ!! Ας πάψουμε, συνεπώς, τα όνειρά τους! Ας ακούσουμε τι όμορφα και σπουδαία πράγματα έχουν να μας πούνε κι ας δώσουμε πνοή στο όνειρό!!

Σας χαιρετώ με το πιο γλυκό μου φίλι, να προσέχετε, να ονειρεύεστε και να κυνηγάτε όλα όσα πιστεύετε ό, τι αξίζουν πραγματικά!!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.