Κράτηση θέσεων για την ενημερωτική συνάντηση αναφορικά με τα σεμινάρια “Δημοσιογραφία και Εγκληματολογία”


Το Σάββατο 23/5/2015 θα πραγματοποιηθεί στο Διδασκαλείο μου, στον Άγιο Θωμά στο Μαρούσι, η ενημερωτική συνάντηση για τις θεματικές ενότητες και τον τρόπο διεξαγωγής των σεμιναρίων με αντικείμενο “Δημοσιογραφία και Εγκληματολογία” τα οποία θα λάβουν χώρα τον Οκτώβριο του 2015. Η κράτηση θέσεων έχει ξεκινήσει. Όσοι ενδιαφέρεστε, στείλτε το μήνυμά σας στο mail: kardaraa@gmail.com με το ονοματεπώνυμο και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ώστε να κρατήσετε θέση στην ενημερωτική συνάντηση.

Όπως σας έχω ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτηση, πρόκειται για έναν κύκλο 12 σεμιναρίων, τα οποία θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα στο Διδασκαλείο μου και θα έχουν διάρκεια 2 ώρες. Το συνολικό κόστος του κύκλου των σεμιναρίων είναι 360 ευρώ. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων θα εξετάσουμε όλα τα κρίσιμα ζητήματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος, σε συσχετισμό με τον τρόπο προσέγγισης και παρουσίασής τους από τα μίντια. Μεταξύ άλλων θα αναλύσουμε το φαινόμενο της τρομοκρατίας, θα μπούμε στα “άδυτα” του οργανωμένου εγκλήματος. Θα διερευνήσουμε ζητήματα γυναικείας εγκληματικότητας και νεανικής παραβατικότητας. Θα μιλήσουμε για μεταναστευτικές πολιτικές και δημοσιογραφικές προσεγγίσεις. θα διεισδύσουμε στον χαρακτηριζόμενο από τους εγκληματολόγους “υποπολιτισμό” της φυλακής, ώστε να κατανοήσουμε τον τρόπο δομής και λειτουργίας του και ταυτόχρονα θα θίξουμε ζητήματα σωφρονιστικής πολιτικής και επανένταξης. Θα εξετάσουμε επισταμένα την εγκληματολογική ορολογία και θα δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται ορθά από τους δημοσιογράφους. Θα μελετήσουμε εγκληματολογικές τυπολογίες και θα εξηγήσουμε το πώς ο δημοσιογράφος μπορεί να απεικονίσει το ψυχο-εγκληματικό προφίλ του δράστη εγκληματικών ενεργειών και να αναλύσει τα κίνητρα εγκληματικής δράσης. Όλα τα φλέγοντα εγκληματολογικά ζητήματα και οι πολυσύνθετες εγκληματολογικές έννοιες θα αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησής μας, ώστε να καταλήξουμε στο τρόπο με τον οποίο η δημοσιογραφία και η εγκληματολογία μπορούν να συσχετιστούν, ορθά και τεκμηριωμένα.

Παράλληλα, να σας υπενθυμίσω ότι στο πλαίσιο των συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προγραμμάτων (elearning) του Πανεπιστημίου Αθηνών, μπορείτε να βρείτε τα δυο εκπαιδευτικά προγράμματα που έχω αναλάβει (συγγραφή και εκπαίδευση) και Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Εγκληματολογίας, κ. Γιάννη Πανούση, τα οποία φέρουν τον τίτλο: “ΜΜΕ και Εγκληματικότητα: το έγκλημα ως είδηση και ως μήνυμα” και “Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ”.

Περιμένω τα μηνύματά σας στο: kardaraa@gmail.com

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.