Ο συμβολισμός της Ανάστασης


Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, εύχομαι σε όλες τις φίλες και όλους τους φίλους της σελίδας! Να αναστηθούν στις καρδιές μας ελπίδες και να γεννηθούν όνειρα. Εύχομαι σε όλους να περάσουν όμορφα αυτές τις ημέρες, με τους αγαπημένους τους ανθρώπους, και να βιώσουν την ιερότητα και κατάνυξη της Μ. Εβδομάδας. Ταυτόχρονα, να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί και να έχουμε μέτρο, γιατί δυστυχώς την ημέρα του Πάσχα τα νοσοκομεία γεμίζουν με ασθενείς που έχουν υποστεί εμφράγματα από τις υπερβολικές ποσότητες φαγητού, τις οποίες καταναλώνουν με τεράστια βουλιμία ύστερα από την νηστεία των τελευταίων 40 ημερών ή της Μ. Εβδομάδας, και από τροχαία ατυχήματα εξαιτίας του αλκοόλ.

Οι ημέρες που διανύουμε, όμως, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύ σπουδαιότερο από το φαγοπότι. Πέρα από το πλούσιο τραπέζι του Πάσχα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο συμβολισμός της Ανάστασης είναι πολύ σημαντικός. Και είναι εξίσου σημαντικό να μπορέσουμε να νιώσουμε μέσα στις καρδιές μας αυτόν το συμβολισμό της Ανάστασης, αλλά και να τον εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας. Να πιστέψουμε ό,τι όλα μπορούν να ξαναγεννηθούν. Ότι ο άνθρωπος μπορεί να σηκωθεί, όσες φορές κι αν πέσει κάτω. Όσα πλήγματα κι αν δεχτεί, μπορεί να αντλήσει δύναμη από την ψυχή του και να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο. Ό,τι τίποτα δεν τελειώνει, χωρίς μάχη. Και ότι ο αγώνας, όσο δύσκολος κι αν είναι, μπορεί να οδηγήσει στην Ανάσταση. Στην Αναγέννηση.

Ειδικά, η ελληνική ψυχή έχει δεχτεί ισχυρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια και όμως αντέχει! Αντέχει να πολεμάει, καταφέρνει να αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της, να κάνει τον πόνο δύναμη και να πορεύεται με αξιοπρέπεια, με το κεφάλι πάντα ψηλά να κοιτάζει τον λαμπερό ήλιο και να ζει τελικά το θαύμα. Εάν μάλιστα, όλοι μας αξιοποιήσουμε με πρόγραμμα και σύστημα (στοιχεία στα οποία υστερούμε) τα θετικά στοιχεία της ελληνικής ψυχής και αξιοποιώντας και τα θετικα στοιχεία άλλων πολιτισμών, αναμφίβολα θα ζήσουμε πολύ πιο σύντομα το θαύμα και το συμβολισμό της Ανάστασης στην Ελλαδίτσα μας!

Καλή Ανάσταση, λοιπόν, σε όλο τον κόσμο, με χαρά, αγάπη και υγεία!! Ειδικά, σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να ζήσουν το θαύμα της ζωής και να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους! Δυστυχώς, σε όλο τον κόσμο πολλοί συνάνθρωποί μας δίνουν καθημερινά δύσκολες μάχες για επιβίωση, όμως η ιστορία έχει δείξει περίτρανα το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και ότι ακόμα και από τα ερείπια μπορεί να αναγεννηθεί. Αλλά και σε ατομικό επίπεδο, ο καθένας από εμάς έχει στην “πορεία ζωής του” παραδείγματα που καταδεικνύουν τη δύναμή του. Όλοι μας έχουμε, κάποτε, βρεθεί στο πιο σκοτεινό τούνελ, έχουμε πιάσει πάτο και όμως έχουμε σηκωθεί, επιτυγχάνοντας το φαινομενικά ακατόρθωτο.

Αν αναλογιστούμε, τα “αγκάθια” που έχουμε πατήσει, τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που έχουμε συναντήσει εμείς ή οι δικοί μας άνθρωποι, θα κατανοήσουμε ακόμα περισσότερο και βαθύτερα το συμβολισμό της Ανάστασης στην καθημερινή μας ζωή. Δεν χρειάζεται να σκεφτώ πολύ…τα παραδείγματα είναι αμέτρητα, τα δικά μας, των φίλων και των γνωστών μας: παραδείγματα ανθρώπων που δεν κατέθεσαν τα όπλα και που μπροστά σε μικρές ή και μεγάλες δυσκολίες και σφοδρές “καταιγίδες”, βγήκαν ακόμα πιο ισχυροί, μετατρέποντας τη δυσκολία σε σκαλοπάτι που τελικά οδήγησε στην ευτυχία…

Γι’ αυτό, θα κλείσω το σημερινό μου κείμενο με την ευχή “η ελπίδα που καίει εντός μας ας γίνει πιο δυνατή και ας λάμψει σαν ακτινοβόλος ήλιος που θα κάνει το σήμερα καλύτερο και το αύριο πιο φωτεινό”.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.