Η κ. Χαρά Κουτσομιχάλη σε μια σπάνια συνέντευξή της στη σελίδα μας


Η κ. Χαρά Κουτσομιχάλη είναι η νέα Διευθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού. Η κ. Κουτσομιχάλη μου είχε παραχωρήσει μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ως Διευθύντρια του Γυναικείου Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα Θήβας. Πρόκειται για μία από τις σπάνιες συεντεύξεις της κ. Κουτσομιχάλη, η οποία έχει αναζητηθεί από μεγάλο αριθμό χρηστών του Διαδικτύου και σήμερα προβάλλεται από πολλές ιστοσελίδες του Διαδικτύου και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Σε αυτήν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη (την οποία μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα μας, στο πεδίο Συνεντεύξεις, 9η στη σειρά), η κ. Κουτσομιχάλη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο “άβατο” των φυλακών, το οποίο κατά την κρίση της πρέπει να “σπάσει” και να βρεθούν ουσιαστικοί τρόποι επικοινωνίας με τον “έξω” κόσμο, ώστε οι κρατούμενοι να μη θεωρούνται “εξωπραγματικά τέρατα”, όπως δυστυχώς θεωρούνται από μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Επίσης, είχε καταγγείλει το θεσμό των Φυλακών Ανηλίκων, χαρακτηρίζοντάς τον “αποτυχημένο” και είχε προτείνει εναλλακτικούς και πιο ουσιαστικούς τρόπους έκτισης ποινής. Ασφαλώς, μας μίλησε με πολύ γλαφυρό τρόπο για την καθημερινότητα των γυναικών κρατουμένων και τις σοβαρότατες ελλείψεις στις Φυλακές Ελεώνα, τις οποίες οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να εξετάσουν, έστω και τώρα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά στις μητέρες κρατούμενες, οι οποίες βρίσκονται με τα μωρά τους και αντιμετωπίζουν τόσο οι ίδιες όσο και οι αθώες ανήλικες ψυχές την σκληρή πραγματικότητα της φυλακής. Μάλιστα, μητέρα κρατούμενη των Φυλακών Ελεώνα Θήβας, μου παραχώρησε μια συγκλονιστική συνέντευξη, την οποία μπορείτε να αναζητήσετε στο πεδίο των Συνεντεύξεων (12η στη σειρά).

Αυτό που, κλείνοντας, οφείλω να υπογραμμίσω είναι ότι η κ. Κουτσομιχάλη μου προσέφερε πολυτιμότατη βοήθεια σε κάθε έρευνα σχετικά με τις φυλακές που εκπονούσα. Μου έστελνε πάντοτε πολυτιμότατο υλικό και χάρη στη σημαντική βοήθειά της μπορούσα να προχωρήσω τις έρευνές μου. Μάλιστα, στα χέρια μου σήμερα, έχω πολλά γράμματα των γυναικών κρατουμένων που μου έστειλαν μέσα από τις Φυλακές Θήβας.

Αφού ευχαριστήσω την κ. Κουτσομιχάλη και δημόσια, της εύχομαι δύναμη και επιτυχία στο πολύ δύσκολο και απαιτητικό νέο της ρόλο, ως Διευθύντρια του ανδρικού Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.