Το 2014 ξεκινά στη σελίδα μας με ένα θετικό μήνυμα


Καλή χρονιά φίλοι και φίλες! Το 2014 γεννήθηκε πριν από λίγες μόλις μέρες και αισθάνομαι την ανάγκη να χαμογελάσω. Για να σας εξομολογηθώ κάτι, πάντα επιδιώκω να περνώ τις πρώτες μέρες του καινούργιου χρόνου με ανθρώπους που αγαπώ και γενικά με άτομα των οποίων η σκέψη είναι θετική και δημιουργική.

Πέρυσι, το 2013, ξεκίνησε στη σελίδα μας με μία πολύ ωραία συνέντευξη με την αξιόλογη και πολυγραφότατη, διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, κ. Μαρία Ρουσάκη. Η Μαρία με το χαμόγελο και τη φαντασία της μας ταξίδεψε σε παραμυθένιους κόσμους και μου έστειλε όλη τη θετική της ενέργεια. Γι’ αυτό χαίρομαι που ξεκίνησα με την Μαρία το 2013 και την ευχαριστώ που μου “δάνεισε” λίγη από τη μαγεία των ιστοριών της για να πορευτώ κι εγώ, λίγο πιο ονειρικά και έξω από τα συνηθισμένα. Της εύχομαι και το 2014 επιτυχία στα δημιουργικά μονοπάτια της!!

Το 2014 θα το υποδεχτώ στη σελίδα έναν νέο άνθρωπο, μία νέα επιστήμονα, της οποίας όνειρο είναι να ασχοληθεί με την εγκληματολογία, κυρίως να ασχοληθεί με το χώρο της φυλακής στο πλαίσιο της χάραξης εγκληματοπροληπτικής πολιτικής. Η κ. Ευτυχία Γεωργιάδη είναι υπεύθυνη σεμιναρίων εγκληματολογίας και ψυχολογίας, ενώ εθελοντικά προσφέρει σε πρόγραμμα απασχόλησης στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θήβας.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και υπερήφανη τολμώ να πω που το “διαδικτυακό μου 2014” ξεκινάει με έναν νέο άνθρωπο που έχει όνειρα, πάθος για τη ζωή και το αντικείμενο που σπούδασε και το πιο σπουδαίο παλεύει για να κάνει αυτά τα όνειρα πραγματικότητα.

Χαίρομαι, συνεπώς, που το 2014 θα ξεκινήσει στη σελίδα μας με ένα πολύ αισιόδοξο και θετικό μήνυμα που αφορά τον δημιουργικό αγώνα ζωής που δίνουν νέοι άνθρωποι, με ουσιαστική γνώση και με διάθεση για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερα. Μάλιστα, το μήνυμα είναι πολύ ηχηρό όταν μιλάμε για νέα παιδιά που δίνουν την ψυχή τους -χωρίς οικονομικό όφελος- για να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, όπως η Ευτυχία βοηθάει γυναίκες στις φυλακές που έχουν την ανάγκη μας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Ευτυχία Γεωργιάδη, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της στην Εγκληματολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εκπόνησε μία πολύ ενδιαφέρουσα εργασία σχετικά με το αίσθημα επικινδυνότητας και ανασφάλειας στην περιοχή της Ομόνοιας. Η εν λόγω εργασία βραβεύτηκε και τα σημαντικά πορίσματά της θα παρουσιαστούν μέσω της συνέντευξης που κάναμε και θα προβληθεί στη σελίδα σε λίγες ημέρες. Πιστεύω ότι αξίζει να την διαβάσετε, καθώς θα ενημερωθείτε και για διαστάσεις της εγκληματολογίας που αφορούν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μια προσωπική επισήμανση. Έχουμε γίνει μάρτυρες τα χρόνια πριν την οικονομική και κοινωνική κρίση να προβάλλονται κατά κόρον από τα ΜΜΕ άτομα χωρίς καμία αξία, ουσία, με μηδαμινές γνώσεις και το χειρότερο χωρίς προσωπικότητα. Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε ας δώσουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους που αξίζουν πραγματικά, σε ανθρώπους που πορεύονται στη ζωή με ισχυρά εφόδια, τα οποία έχουν κατακτήσει με κόπο και θυσίες.

Να δώσουμε το λόγο σε νέα παιδιά που με την σκληρή δουλειά και τη δημιουργικότητά τους έχουν να καταθέσουν καινοτόμες προτάσεις και ιδέες. Είναι όμως στο χέρι όλων μας να κάνουμε τη διαφορά και να ξεφύγουμε από το θολό και αναξιοκρατικό τοπίο του παρελθόντος, όπου η ανοησία βασίλευε. Ας μην γκρινιάζουμε. Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, εάν κατανοήσουμε επιτέλους ότι ήρθε η ώρα να προβληθούν οι αληθινές αξίες, για να μην καταρρεύσουμε ως κοινωνία.

Με αυτό το θετικό μήνυμα, εγώ προσωπικά, θα υποδεχτώ διαδικτυακά το 2014 και εύχομαι αυτήν τη χρονιά να πορευτούμε με πυξίδα την αγάπη, την αισιοδοξία και την δημιουργική δουλειά! Καλή χρονιά σε όλους μας!! Και μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τη σελίδα μας και να επικοινωνείτε μαζί μας!! Σε λίγες μέρες θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε τη συνέντευξη με την κ. Ευτυχία Γεωργιάδη, στην οποία εύχομαι μια ευτυχισμένη χρονιά -όπως λέει και το όνομά της- και να κάνει πραγματικότητα όλα τα όνειρά της!

Καλώς μας ήρθες στις καρδιές μας 2014!!
20131231_211049

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.