Διήμερη επετειακή εκδήλωση εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο


Η εγκληματολογία στην Ελλάδα εξελίσσεται δυναμικά, χάρη στην πολύτιμη συμβολή σημαντικών εγκληματολόγων. Ειδικά, στο πλαίσιο μιας εποχής που μαστίζεται από τη σοβαρότατη και βαθύτατη κρίση, οικονομική και κοινωνική, οι εγκληματολόγοι οφείλουν να διαδραματίσουν έναν ενεργό ρόλο και να τους δοθεί από τους κρατικούς φορείς η δυνατότητα να συμμετάσχουν άμεσα στη χάραξη αντεγκληματικής πολιτικής και στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας που, σε περιόδους κρίσεων, σημειώνουν αύξηση αλλά και λαμβάνουν πιο επικίνδυνες διαστάσεις και μορφές.

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο διοργανώνει διήμερη επετειακή εκδήλωση στις 9 και 10 Δεκέμβρη για τα 10 χρόνια λειτουργίας του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών εγκληματολογίας και τα 30 χρόνια λειτουργίας του πρώτου μεταπτυχιακού σεμιναρίου εγκληματολογίας του Παντείου. Η σελίδα μας θα καλύψει την εκδήλωση και θα σας ενημερώσει για τα πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα που θα συζητηθούν, αλλά και για τα υπόλοιπα σημαντικά δρώμενα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν στον εξωτερικό χώρο του αμφιθέατρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, πόστερ των άριστων διπλωματικών εργασιών του ΠΜΣ Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, μία πολύ σημαντική κίνηση καθώς πρέπει να δίνεται το βήμα σε νέους επιστήμονες που έχουν να καταθέσουν αξιόλογες προτάσεις και ιδέες.

Εύχομαι, από καρδιάς, επιτυχία και ελπίζω να συνεχίσουν να λαμβάνουν χώρα τέτοιες σημαντικές διοργανώσεις που προβάλλουν σε ένα ευρύτερο κοινό τον εξέχοντα ρόλο της εγκληματολογίας στο πλαίσιο της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, η οποία έχει ανάγκη να καταπολεμήσει τα σοβαρότατα προβλήματά της, με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.