The nightmare of pederastry:Ο εφιάλτης της παιδεραστίας


Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο διάβασα στο Έθνος.gr, σχετικά με τον εφιάλτη της παιδεραστίας. Ακολούθως καταγράφω τα κύρια σημεία του άρθρου του Ζάχου Μουλινού με τίτλο “Σε έξαρση ο εφιάλτης της παιδεραστίας”, το οποίο αξίζει να διαβάσετε, στην ιστοσελίδα: http://www.ethnos.gr.
Πεδίο δράσης των παιδόφιλων-παιδεραστών αποτελεί κυρίως το Διαδίκτυο. 78 άτομα έχουν συλληφθεί τα τελευταία 4,5 χρόνια. 56 υποθέσεις αντιμετωπίστηκαν. Από τις μεγαλύτερες υποθέσεις παιδεραστίας που είχαν συγκλονίσει ολόκληρη την Ευρώπη ήταν η υπόθεση Ντιτρού τον Αύγουστο του 1996: ενός ανθρωπόμορφου τέρατος, ο οποίος απήγαγε και βίασε έξι μικρά κορίτσια, εκ των οποίων δολοφόνησε τα τέσσερα!
Οι εκτιμήσεις των ειδικών και των στατιστικών δεδομένων καταδεικνύουν ότι και στη χώρα μας το φαινόμενο αρχίζει να εξαπλώνεται. Βρισκόμαστε ήδη στη «λίστα της φρίκης», μετά τη σεξουαλική κακοποίηση βρέφους επτά ημερών. Το 1995, 250 παιδιά, ηλικίας δεκατριών με δεκαοκτώ ετών, έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι σήμερα στη χώρα μας περίπου το 15% και των δύο φύλων έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική ηλικία.
Όσον αφορά το προφίλ των παιδεραστών, πρέπει να σημειωθεί ότι ανήκουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Κατά 90% είναι άνδρες μεταξύ 35 έως 45 ετών. Συχνά επιλέγουν επαγγέλματα που τους επιτρέπουν την καθημερινή επαφή με τα παιδιά (δάσκαλοι, γυμναστές, επιστάτες). Σχεδόν πάντα έχουν δικά τους παιδιά. Οι περισσότεροι, σε ποσοστό 50%, από τους συλληφθέντες για παιδεραστία είναι φίλοι, συγγενείς ή γνωστοί του παιδιού. Αρέσκονται σε πράγματα που αρέσουν στα παιδιά, όπως για παράδειγμα οι συλλογές ακριβών και δημοφιλών παιχνιδιών ή κατοικιδίων που τα χρησιμοποιούν ως «δολώματα». Επίσης τους αρέσει να κρατάνε ενθύμια από τα θύματά τους και συνήθως έχουν στην κατοχή τους μεγάλες συλλογές πορνογραφικού υλικού. Οι περισσότεροι έχουν κακοποιηθεί και οι ίδιοι στην παιδική τους ηλικία.
Σύμφωνα με έγγραφο του FBI, το οποίο είχε στο παρελθόν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο, τα μέλη των παιδοφιλικών «οργανώσεων» χρησιμοποιούν διάφορα είδη συμβόλων και λογότυπων για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους. Έτσι γνωστοποιούν στα υπόλοιπα μέλη τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις καθώς και τις ταυτότητες (γένος-ηλικία) των «στόχων» τους. Με βραχιόλια, δαχτυλίδια, τατουάζ ακόμα και νομίσματα υπηρετούν αυτό τον αρρωστημένο σκοπό. Τα σύμβολα πιο συγκεκριμένα είναι:
Το BLogo, «boylover» που συμβολίζεται από δύο μπλε τρίγωνα, το ένα μέσα στο άλλο, σε σπειροειδή μορφή, και υποδηλώνει την προτίμηση στα αγόρια.
Το LBLogo, «littleboylover», που συμβολίζεται από ένα παρόμοιο σχέδιο του Blogo, χωρίς γωνίες, και υποδηλώνει την προτίμηση στα μικρά αγόρια.
Το Glogo, «Girllover», που συμβολίζεται από δύο καρδιές η μία μέσα στην άλλη και υποδηλώνει την προτίμηση στα κορίτσια.
Το Clogo, «Childlover», που συμβολίζεται από μια πεταλούδα, της οποίας τα φτερά έχουν σχήμα καρδιάς και υποδηλώνει την προτίμηση και στα δύο φύλα.
Συνοψίζοντας, θα έλεγα ότι τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Οι γονείς οφείλουν να έχουν τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά. Όταν εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας σε κάποιον δάσκαλο, γυμναστή, προπονητή ή ακόμα συγγενή, πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι για τον άνθρωπο αυτό. Πρέπει να ακούμε προσεκτικά τα παιδιά μας και να καταλαβαίνουμε όσα μας λένε, όχι μόνο με λόγια, αλλά ακόμα και με το βλέμμα τους. Γιατί, ας μην ξεχνάμε, ότι πολλές φορές ο τρόμος υπερβαίνει την ανάγκη του παιδιού να μιλήσει. Άλλωστε, η διαίσθηση των γονιών, πόσο μάλιστα μίας μάνας, μπορεί να σώσει το παιδί από μία τόσο τραγική για την ψυχοσύνθεσή του κατάσταση. Ας είμαστε, λοιπόν, όλοι σε επαγρύπνηση!!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s